De wereld's grootste onderzeeërs: analyse van de top 10 (2024)

Typhoonklasse, Rusland

de Typhoon heeft een onderwaterverplaatsing van meer dan 48.000 ton en is de grootste onderzeebootklasse ter wereld. Het is een kernonderzeeër uitgerust met ballistische raketten. Dmitri Donskoj, de eerste van de zes onderzeeërs in de klasse, werd in 1981 in dienst gesteld en is nog steeds in actieve dienst bij de Russische marine.

onderzeeërs van de Typhoonklasse hebben een lengte van 175 m, een straal van 23 m en een diepgang van 12 m., Het wordt aangedreven door twee kernwaterreactoren, twee 50.000 pk stoomturbines en vier 3.200 KW turbogeneratoren. Hij kan met een snelheid van 22,2 kt op het oppervlak en 27kt onder water varen.

meerdere druk rompen maken de tyfoon breder dan elke andere onderzeeër. Bemanningsleden kunnen wel 120 dagen aan boord blijven.

De onderzeeër heeft 20 RSM-52 intercontinentale ballistische raketten met vaste stuwstof die elk 100kt kernkoppen kunnen bevatten. Hij is ook uitgerust met zes 533mm (21in) torpedobuizen en type 53 torpedo ‘ s.,gerelateerde leveranciers: raketten, kanonnen en torpedo ‘ s De Borei-klasse is de op één na grootste onderzeeër ter wereld, samen met de Oscar II-Klasse. Met een onderwaterverplaatsing van 24.000 ton is het een kernraket met onderzeeër die de strategische zeemacht van Rusland dient.de eerste Borei-klasse onderzeeër, Yury Dolgoruky, werd opgenomen in de Pacifische Vloot van de Russische marine in januari 2013. Het werd ontworpen door Rubin Design Bureau en gebouwd tegen een kostprijs van $770m., Twee andere onderzeeërs van de Borei-Klasse, Vladimir Monomakh en Knyaz Vladimir, kwamen eind 2014 bij Joeri Dolgoruky.

De 170m lange Borei-klasse heeft een straal van 13,5 m en een diepgang van 10 m. De centrale bestaat uit een OK-650 kernreactor, een stoomturbine en een as en propeller. Hij vaart met een snelheid van 15kt op het oppervlak en 29kt wanneer hij ondergedompeld wordt. De ondergedompelde uithoudingsvermogen is afhankelijk van de beschikbaarheid van voedsel winkels.

De onderzeeër heeft 16 raketten en 45t Bulava ballistische raket (SLBM)., Het wapenarsenaal bevat ook zes meerdere onafhankelijke targetable terugkeer voertuig kernkoppen, zes 533mm torpedo buizen en RPK-2 Viyuga kruisraketten.project 949A Antey / Oscar II Class, Rusland het project 949A Antey (NAVO-codenaam: Oscar II) class is een opvolger van de Oscar I klasse onderzeeërs. De Russische marine exploiteert momenteel vier Oscar II onderzeeërs, terwijl er nog vier worden omgebouwd tot de 949AM standaard om 3m54 Kalibr supersonische kruisraketten te integreren.,

De kernonderzeeërs van de derde generatie hebben een dubbelwandige romp, verdeeld over tien grote compartimenten. Elke 155m lange en 18m brede boot heeft een onderwaterverplaatsing van 24.000 ton.

De project 949A onderzeeërs zijn bewapend met 24 P-700 Granit anti-ship kruisraketten en zes torpedobuizen, terwijl de 949AM onderzeeërs 3M54 Kalibr supersonische kruisraketten kunnen vervoeren.de Oscar II-klasse wordt aangedreven door twee watergekoelde reactoren onder druk en twee stoomturbines. Het aandrijfsysteem zorgt voor een oppervlaktetoerental van 15kt en een maximumsnelheid van 32kt bij onderdompeling.,Ohio Class, US

De Ohio Class onderzeeër is de op drie na grootste ter wereld. De Amerikaanse Marine exploiteert 18 Ohio klasse nucleaire onderzeeërs, de grootste onderzeeërs ooit gebouwd voor de VS. Elke onderzeeër heeft een waterverplaatsing van 18.750 ton.

de eerste onderzeeër van de klasse, USS Ohio, werd gebouwd door de Electric Boat Division van General Dynamics Corporation in Groton. Het werd in November 1981 in gebruik genomen. Alle andere onderzeeërs zijn vernoemd naar de Amerikaanse staten, behalve de USS Henry M. Jackson, die vernoemd is naar een Amerikaanse senator.,elke onderzeeër van de Ohio-klasse heeft een lengte van 170m, een straal van 13m en een diepgang van 10,8 m. De glijsnelheid op het oppervlak is 12kt en onderwater is 20kt. De submarine klasse omvat een s8g druk water reactor, twee turbines, een hulp 242kW dieselmotor en een as met een zevenbladige schroef.

De onderzeeër kan 24 drietandraketten vervoeren. De bewapening bevat ook vier 53cm Mark 48 torpedobuizen.

gerelateerde leveranciers: navigatie en satellietcommunicatie

Deltaklasse is een grote ballistische raketonderzeeër gebouwd door Severodvinsk., De Deltaklasse omvat de subklassen Delta I, ii, III en IV. De Delta IV onderzeeër is 18.200 ton onder water.

de eerste Delta klasse onderzeeër werd in 1976 in gebruik genomen. Delta klasse III en IV onderzeeërs zijn momenteel in gebruik bij de Russische marine. Vijf Delta III en zes Delta IV onderzeeërs zijn momenteel actief.

De onderzeeër heeft een lengte van 166m, een straal van 12,3 m en een diepgang van 8,8 m. de centrale omvat twee watergekoelde reactoren onder druk en twee stoomturbines die twee vijfbladige schroeven met vaste schuine wanden aandrijven., De onderwatersnelheid van de onderzeeër is 24kt.

Het Arsenaal bevat d-9D lanceerbuizen voor 16 R-29D Slbm’ s, vier 533mm en twee 400mm torpedobuizen.

Vanguardklasse, UK

De Vanguardklasse heeft een waterverplaatsing van 15.900 ton, waarmee het de zesde grootste onderzeeër ter wereld is. De kernonderzeeër met ballistische raketten is in dienst van de Britse Koninklijke Marine.de klasse bestaat uit vier onderzeeërs, namelijk Vanguard, Victorious, Vigilant en Vengeance. De onderzeeërs werden gebouwd door Vickers Shipbuilding and Engineering., De eerste onderzeeër in de klasse, HMS Vanguard, werd in 1993 in gebruik genomen. Alle onderzeeërs zijn gestationeerd op HM Naval Base Clyde, die 40 km ten westen van Glasgow ligt, in Schotland.de onderzeeërs van de Vanguardklasse hebben een lengte van 149,9 m en hebben een straal van 12,8 m en een diepgang van 12 m. de belangrijkste machine omvat een door Rolls-Royce geleverde waterreactor onder druk, twee door GEC vervaardigde turbines van 20,5 MW, twee extra intrekbare voortstuwingsmotoren en een straalmotor met aspomp. Twee turbogeneratoren en twee diesel dynamo ‘ s zijn ook aan boord geïnstalleerd.,de onderzeeër is bewapend met 16 Trident II raketten en vier 533mm torpedobuizen. Het heeft een ondergedompelde snelheid van 25kt.

gerelateerde leveranciers: tegenmaatregelen, elektronische oorlogsvoering en lokaas

De Triomfantenklasse van 14.335 t (submerged displacement) is momenteel de zevende grootste onderzeeër ter wereld. De nucleaire ballistische raket onderzeeër dient de Franse marine en maakt deel uit van de nucleaire afschrikwekkende strike force van de Franse marine.de klasse omvat vier onderzeeërs, te weten Le Triomphant, Téméraire, Vigilant en Terrible., De hoofdonderzeeër werd in 1997 in dienst gesteld bij de Franse marine. Elke onderzeeër heeft een lengte van 138 m, een straal van 12,50 m en een diepgang van 10,60 m.

het voortstuwingssysteem omvat een kernreactor K15 onder druk, twee Semt Pielstick diesel-alternatoren, een turbo reductorsysteem en 8pa4v200 SM hulpmotoren. De oppervlaktesnelheid is 25kt.

De onderzeeër is bewapend met 16 M45 intermediate-range raketten. De wapens omvatten ook TN 75-getipte raketten, vier 533mm torpedobuizen en F17 torpedo ‘ s.,de Akula – klasse is een nucleaire aanvalsonderzeeër met een waterverplaatsing van 13.800 ton. het omvat tien onderzeeërs, waarvan negen in dienst van de Russische marine en één in dienst van de Indiase marine. De eerste onderzeeër in de klasse, Akula, werd in 1984 in dienst genomen bij de Sovjet marine.

De onderzeeër heeft een dubbelwandige romp die bestaat uit een binnendrukromp en een buitenlaag van een lichte romp. Hij is 110m lang, heeft een straal van 13,6 m en tocht van 9,7 m. de oppervlaktesnelheid van de sub is 10kt, terwijl de ondergedompelde snelheid 35kt is., De ondergedompelde uithoudingsvermogen is 100 dagen.

de belangrijkste machines omvatten een kernreactor voor water onder druk, een stoomturbine en twee turbogeneratoren met een vermogen van 2000 KW. Het voortstuwingssysteem bestaat uit een zevenbladige schroef en een intrekbare elektrische aandrijving voor cruisen met verminderde snelheid.

De onderzeeër kan worden bewapend met maximaal 12 kruisraketten die door onderzeeërs worden gelanceerd en geschikt zijn voor het dragen van kernkoppen tot een bereik van 3.000 km. De bewapening omvat ook vier torpedobuizen van 533mm en vier torpedobuizen van 650mm.,Yasen / Graney Class, Rusland het project 885 Yasen, ook bekend als de Graney class, is een serie van nieuwe nucleaire onderzeeërs die gebouwd worden voor de Russische marine. De eerste onderzeeër in de klasse, Severodvinsk (k-329) kwam in 2013 in dienst bij de Russische marine, terwijl nog zes andere boten in ontwikkeling zijn.

De Yasen-klasse heeft een enkelwandige romp van laag magnetisch staal, wat de magnetische signatuur vermindert. De onderzeeër heeft een onderwaterverplaatsing van 13.800 t, terwijl zijn lengte en straal respectievelijk 139m en 15m zijn.,de wapensystemen aan boord van de onderzeeër omvatten onderzeese kruisraketten (SLCM), langeafstands supersonische anti-shipraketten (ASM), anti-onderzeebootraketten, torpedo ‘ s, anti-onderzeebootraketten en mijnen.

aangedreven door een KPM-type drukwaterreactor en een stoomturbine, bereikt de onderzeeër van de Yasen-klasse een maximale onderwatersnelheid van 35kt en een oppervlaktesnelheid van 20kt.

Sierra Class, Rusland

De Sierra Class met een waterverplaatsing van 10.400 ton is de achtste grootste onderzeeër ter wereld., Vier Sierra onderzeeërs zijn momenteel in dienst bij de Russische marine. Sierra II, een verbeterde versie van de klasse, werd in 1990 in gebruik genomen.

De Sierra klasse onderzeeërs zijn gebouwd met een lichte en sterke titaniumdruk romp, waardoor de onderzeeër grotere diepten kan bereiken en het niveau van uitgestraald geluid vermindert. Het verhoogt ook de weerstand tegen torpedo-aanvallen.

De onderzeeër heeft een lengte van 111m en een straal van 14,2 m. de belangrijkste uitrusting omvat een kernreactor onder druk, twee noodmotoren, een as en twee spinners. De snelheid onder water is 32kt.,de aanvalsuitrusting omvat vier 650 mm torpedobuizen, vier 530 mm torpedobuizen, SS-N-21 Sampson SLCM, SS-n-15 Starfish anti-submarine wapen, SS-N-16 Hengst en 42 mijnen.

De wereld's grootste onderzeeërs: analyse van de top 10 (1)

gerelateerde inhoud

de 10 grootste vliegdekschepen

de eminentie van vliegdekschepen als drijvende luchtbases is bewezen sinds de Tweede Wereldoorlog.

De wereld's grootste onderzeeërs: analyse van de top 10 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Merrill Bechtelar CPA

Last Updated:

Views: 5801

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Merrill Bechtelar CPA

Birthday: 1996-05-19

Address: Apt. 114 873 White Lodge, Libbyfurt, CA 93006

Phone: +5983010455207

Job: Legacy Representative

Hobby: Blacksmithing, Urban exploration, Sudoku, Slacklining, Creative writing, Community, Letterboxing

Introduction: My name is Merrill Bechtelar CPA, I am a clean, agreeable, glorious, magnificent, witty, enchanting, comfortable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.